autoverzekering
Massarati oldtimer en youngtimer verzekeren.
Porsche oldtimer en youngtimer verzekeren
Mercedes oldtimer en youngtimer verzekeren.

Autolease voor particulieren & zakelijke klanten

De afgelopen jaren heeft autolease steeds meer bekendheid en populariteit gekregen. Met de opkomst van Private Lease is de markt voor personenauto’s aanzienlijk veranderd. Hoewel er nog steeds veel auto’s worden verkocht, wint Private Lease dagelijks terrein. Zelfs op de zakelijke markt, waar Operational en Financial Lease al volledig zijn ingeburgerd, kiezen steeds meer bedrijven ervoor om bedrijfsauto’s te leasen in plaats van te kopen. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat leasen een vorm van lenen is en als zodanig moet worden beschouwd in uw financiële planning.

Past Private Lease binnen uw financiële mogelijkheden?

Het klinkt geweldig in de advertenties: rij deze auto voor X euro per maand, en alleen betalen voor de brandstof, verder niets. Bij Private Lease sluit u een contract voor een bepaalde periode af en levert u daarna de auto weer in. Tijdens de looptijd van het contract wordt uw Private Lease beschouwd als een lening en dit kan invloed hebben op eventuele andere leningen die u wilt afsluiten, zoals bijvoorbeeld een hypotheek. Door de Private Lease kunt u mogelijk een lager bedrag aan hypotheeklening aanvragen. Het kiezen voor Private Lease hangt dus ook af van uw persoonlijke situatie.

Aan de andere kant brengt uw huidige auto ook kosten met zich mee, zoals onderhoud, APK, wegenbelasting en afschrijving. Het kan dus heel goed zijn dat leasen juist voordeliger voor u is. Daarnaast rijst ook de vraag: wat kunt u leasen in combinatie met uw andere maandelijkse kosten?

Kies ik met mijn bedrijf voor Operational Lease of Financial Lease?

Ook op zakelijk gebied wordt steeds vaker de keuze gemaakt om te leasen. Dit geldt niet alleen voor de bekende “auto-van-de-zaak”, maar juist ook voor bedrijfsauto’s en -busjes. Flexibiliteit in het wagenpark is steeds belangrijker geworden bij het overwegen van een leaseoplossing in plaats van het kopen van nieuwe bedrijfswagens. Bij Financial Lease wordt uw bedrijf vanaf dag één eigenaar van de bedrijfsauto, maar betaalt u deze in maandelijkse termijnen af. Bij Operational Lease blijft de leasemaatschappij eigenaar en betaalt u voor het gebruik van de bedrijfsauto’s.

Welke optie voor u de beste keuze is, hangt af van uw bedrijfsvoering en de mogelijkheden die u geboden worden. Wij helpen u graag om de mogelijkheden in kaart te brengen en deze af te stemmen op uw bedrijfsverzekeringen.

Private lease (particulier)

Private lease

Operational lease (zakelijk)

Operational lease

Financial Lease (zakelijk)

Financial Lease

Autolease aanbiedingen