Schade - schadeverloop - malusregistratie

Malusregistratie

CIS registratie

Schadeverloop

Schadeclaims

Schuldschades

Opzegging vanuit de verzekeraar

Zwarte lijst

Geweigerd wegens schadeverloop

Wat is de zwarte lijst van verzekeringen?

Wanneer een fraudeur wordt betrapt, kiezen autoverzekeraars er bijna altijd voor om de verzekering van een fraudeur op te zeggen. Daarnaast wordt de fraude geregistreerd in het Centraal Informatie Systeem (CIS). Dit is een databank die alle verzekeraars kunnen inzien. ,,Iemand met een CIS-registratie als fraudeur zal ook door andere verzekeraars als onbetrouwbaar worden gezien. De kans op acceptatie is dus bijzonder klein – niet alleen voor autoverzekeringen, maar ook voor andere polissen. Verzekeraars zijn immers alleen verplicht iemand te accepteren voor de basis zorgverzekering. Alle andere aanvragen mogen ze weigeren

Een CIS-registratie voor fraude blijft doorgaans acht jaar staan. Registraties voor andere redenen, zoals een ontzegging van de rijbevoegdheid, of een strafblad voor een relatief klein of niet-gerelateerd vergrijp, gelden vijf jaar. Wie een carrière zoekt binnen de bank- en verzekeringssector kan ook lelijk achtervolgd worden door het onterecht claimen van autoschade. Verzekeringsfraude wordt namelijk ook geregistreerd door het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit van het Verbond van Verzekeraars. Bedrijven in de financiële sector raadplegen dit centrum om te kijken of de naam van een sollicitant erin voorkomt.

Strafrechtelijke gevolgen

Bij grotere fraude, bijvoorbeeld claimen dat een auto is gestolen terwijl die gewoon in de garage staat, kan een verzekeraar aangifte bij de politie doen. Dan komt er een hele strafrechtelijke staart aan. Zelfs het aanvragen van een autoverzekering op je eigen naam, terwijl je kind vrijwel de enige is die in de auto rijdt, kan tot veel ellende leiden. Natuurlijk is de premie veel lager, omdat een oudere volwassene gemiddeld meer schadevrije jaren heeft opgebouwd dan iemand van 20 jaar. Maar als aan het licht komt dat de verzekerde niet de regelmatige bestuurder is, dan wordt dit ook als fraude gezien – met alle gevolgen van dien.”

Gokken dat een verzekeraar je later gelooft, als je zegt dat je per ongeluk een simpel foutje hebt gemaakt op een formulier, is valse hoop. ,,Het is lastig aan te tonen dat je per ongeluk fraude pleegt. Wie via ons een verzekering aanvraagt, klikt aan het eind een vakje aan, waarin je zegt alle vragen volledig en juist te hebben ingevuld. Je komt er dus moeilijk mee weg om later te beweren dat het per ongeluk ging.

Premie drie tot vier keer hoger

Weigert elke verzekeraar je, maar moet je per se de weg op met je auto, dan kom je uit bij De Vereende. Deze maatschappij is door verzekeraars samen opgericht als laatste optie voor wie nergens anders terecht kan. De Vereende verzekert praktisch iedere automobilist. Keerzijde: de premies liggen drie tot vier keer hoger dan bij een gewone verzekeraar. De premie moet bij het afsluiten ook in één keer voor meerdere maanden tegelijk worden betaald. Daarnaast eist dit bedrijf dat verzekerden een bedrag overmaken als borg. Dit krijgen ze pas terug, als ze aan het einde van hun verzekeringstermijn geen claims hebben ingediend. U kunt zelf nakijken of u een registratie heeft bij het CIS en eventueel een bezwaar indienen

Wij kunnen u ondanks registratie gewoon verzekeren

Druk dan op de onderstaande knop “probleem verzekeringen” en maak een keuze, welke verzekering u zou willen. Vul alle gegevens in en wij zenden u zo spoedig mogelijk een offerte toe.