Autovakantie met kinderen

Autovakantie met kinderen

Kleine kinderen en met de auto op vakantie? Dat lijkt geen top combinatie, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Hier enkele tips voor een autovakantie met kinderen.

De definitie van ‘lang’ is voor kinderen anders dan voor volwassenen, waardoor ze zich soms al tijdens een rit van een half uur vervelen. Gelukkig zijn er genoeg tips en trucs om een autovakantie met kinderen gezellig te houden:

Hoe mysterieuzer, hoe leuker

Van de inhoud van de tas met proviand tot de stopplekken onderweg en het daadwerkelijke aantal uren dat je (nog) moet rijden: houd alles geheim. Laat ze maar lekker naar alles raden. Geef ze bijvoorbeeld een kinderlandkaart, en laat ze zelf uitzoeken waar ze zich op dat moment bevinden. Ondertussen tikt de tijd lekker door.

Rijd zoveel mogelijk in de nacht

Soms is het handiger om s’nachts te rijden, omdat de kinderen dan lekker slapen. Bij aankomst zijn de kinderen dan beter uitgerust. Ook is het s’nachts een stuk minder warm in de auto. Bovendien is het dan veel rustiger op de weg, waardoor jullie eerder op de plaats van bestemming zijn. Jij bent waarschijnlijk wel moe na een nachtelijke rit. Plan daarom een siësta op de plaats van bestemming.

Maak met regelmaat een tussenstop

Kinderen moeten hun energie kwijt en lekker kunnen bewegen. Stop daarom regelmatig, zodat ze even hun benen kunnen strekken. Veel parkeerplaatsen langs snelwegen hebben een kinderspeelplaats. Bovendien voorkom je zo dat er een plaspauze nodig is op een moment dat er net geen parkeerplaats in de buurt is.

Spelletjes spelen

Van veel bordspellen zijn handige reisversies te koop. Ook leuk zijn spelletjes zoals “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”, “ik ga op reis en ik neem mee”.
Hebben je kinderen geen aandacht meer voor hun kleurboek? Zijn ze de spelletjes beu gespeeld? Lang leve de tablet of een dvd-speler, bij lange ritten kan het zeker een verademing zijn.

Blijf kalm

Vooral aan het einde van de autorit kan op de achterbank de echte verveling (het geklier) losbarsten. Probeer dan zo rustig mogelijk te blijven, zodat de sfeer bij aankomst niet onder het nulpunt is gedaald. Zet bijvoorbeeld een luister-cd op voor de nodige afleiding.

 

Toeras wenst u een veilige reis toe