App om geleende auto per uur te verzekeren

Met je mobieltje een tijdelijke autoverzekering afsluiten als je een auto leent van familie of vrienden. Dat kan met de Gappie, een verzekeringsapp van Nationale-Nederlanden. De verzekeraar is daarmee naar eigen zeggen de eerste in Nederland.

Een auto lenen van vrienden of familie is de meest voorkomende manier van autodelen. Er zit een groot risico aan. Als de lener schade veroorzaakt draait de eigenaar van de auto er voor op. Die kan zelfs zijn no claim kwijtraken. Dat is vervelend en kan de vriendschap of relatie schaden.

Met Gappie ligt het risico bij de lener. Die zet de app aan als hij gaat rijden en daarmee is de auto all risk verzekerd. Als de rit eindigt zet je de app weer uit. Afrekenen gaar per uur. ,,Voor het eerste uur betaal je 5 euro. Daarna is het één euro per uur extra, met een maximum van 15 euro per 24 uur,” zegt een woordvoerder van Nationale-Nederlanden. De verzekering geldt voor auto’s met een nieuwwaarde tot 75.000 euro.

Schade
Als er schade ontstaat handelt Nationale-Nederlanden alles af. De verzekering van de eigenaar van de auto wordt niet aangesproken. De eigenaar krijgt ook vervangend vervoer aangeboden als dat nodig is.

De app is nog niet op de markt. Tot half april test Nationale-Nederlanden de app. Als alles goed gaat komt de verzekering zo snel mogelijk daarna op de markt.

Bron: AD