Waar mag je deze zomer naartoe op vakantie?

Waar mag je deze zomer naartoe op zomervakantie

Waar mag je deze zomer naartoe op vakantie?

Langzaam gloort er weer wat hoop aan de horizon voor de Nederlandse vakantieganger: in steeds meer landen lijk je ondanks corona deze zomer toch als toerist terecht te kunnen. RTL Nieuws houdt bij wat de regels zijn voor Nederlandse toeristen in de populairste vakantiebestemmingen.

Waar je ook naartoe wil: de komende tijd wordt reizen naar het buitenland nog afgeraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Alleen noodzakelijke reizen zijn mogelijk, volgens het ministerie. Vakantiereizen vallen daar niet onder.

Als je naar een risicogebied gaat, moet je bij terugkomst in Nederland zelfs verplicht twee weken in quarantaine. Bij niet-noodzakelijke reizen buiten Europa mag je tot 15 juni zelfs helemaal niet terug naar Nederland. De belangrijkste regels en adviezen hebben we samengevat in dit artikel.

Duitsland

Toelichting: De grens met Duitsland is open, maar Duitsland inreizen mag op dit moment alleen met een dwingende reden. Als je niet kan aantonen zo’n reden te hebben, dan kan de toegang tot het land geweigerd worden. Wel heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken gezegd dat de reisbeperkingen vanaf 15 juni zullen worden afgebouwd.

Maatregelen: Ga je naar Duitsland, zorg dan dat je mondkapjes meeneemt. Die zijn in de meeste deelstaten verplicht in winkels en het openbaar vervoer en bij bijvoorbeeld de receptie van een hotel of camping. In de openbare ruimte moet iedereen minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden.
Voor alle Duitse deelstaten geldt een contactverbod, waarbij mensen in het openbaar met maximaal twee personen mogen samenkomen. Op overtredingen staan forse boetes. In enkele deelstaten gelden nog verdere beperkingen – deze zijn op de websites van de betreffende deelstaat terug te vinden.

Uw reisverzekeringen & annuleringsverzekeringen kunt u snel online aanvragen bij Toeras

Bron: RTL nieuws